OM EDEN WOOD

50 år av stilrena, helsvenska utemöbler av högsta kvalité

Historia

Eden Wood AB har i snart 50 år tillverkat trädgårdsmöbler. Produkter har varit uppskattade och populära sedan starten mycket tack vare vår jämna och utmärkta kvalité och vårt flexibla sortiment. Idag arbetar företaget med många distributörer av utemöbler till offentliga och privata utemiljöer.

Eden Wood AB arbetar ständig med att utveckla nya produkter, vi strävar efter enkelhet kombinerat med funktionalitet och god design i alla våra produkter. Vi säljer produkterna i samtliga nordiska länder samt en rad europeiska länder. Företaget är lokaliserat utmed väg E4 i Örkelljunga.

Vi använder oss endast av svenskt kvalitetsvirke vid tillverkningen av våra utemöbler och fritidsprodukter. Virket kommer uteslutande från träd som vuxit sakta från FSC ®-certifierade skogar i områden med arktisk kyla under de långa vintermånaderna och med midnattssol under den korta sommarperioden. Träprodukter från Eden Wood är vana vid tuffa förhållanden och är en garanti för bra kvalité.

Sedan hösten 2010 är vi certifierad enligt FSC ®.

Vi kombinerar vårt traditionella arbetsmaterial, furu, ek och teak men även med andra olika material i form av stål, laminat (HPL) och betong.

Vi skapar vackra utomhusmiljöer till Sveriges kommuner – Eden Wood är leverantör till ADDA Inköpscentral. 

Certifikat

FSC

FSC:s medlemmar utformar tillsammans FSC:s regler. Bland medlemmarna finns stora miljöorganisationer (t ex WWF och BirdLife), sociala organisationer (t.ex fackföreningar och människorättsorganisationer) och företag (tillverkande företag, skogsbolag, enskilda skogsägare).

Det gemensamma målet är att utveckla skogsbruksmetoder som på bästa sätt tar hänsyn till miljön och sociala förhållanden.

Dialog och samverkan mellan olika intressegrupper är grundpelaren i FSC. För att skapa balans i möjligheterna att påverka är medlemmarna indelade i tre kammare – miljökammare, social kammare och ekonomisk kammare – med likställda rättigheter när beslut fattas.

Byggvarubedömningen

Byggvarubedömningen bedömer byggrelaterade produkter utifrån dess kemiska innehåll, miljöpåverkan under livscykeln och i förlängningen även social påverkan i leverantörsledet.

Läs mer om Byggvarubedömningen här.

Återförsäljare

Hitta våra utemöbler hos din favoritbutik. Här är ett urval av några av våra återförsäljare.